Asiakastarina: Messukeskus | Koivu korvaa muovin

Asiakastarina -sarjassa avataan aina hieman pintaa syvemmältä asiakkaan ja Olen loistavan yhteistyötä ja kerromme ratkaisuista, joita olemme toteuttaneet asiakkaillemme.

Helsingin Messukeskuksen edustaja otti meihin yhteyttä ja kyseli mahdollisuuttamme tehdä heille puisia tuotteita muovisia korvaamaan. Nopeasti asiassa päästiin yhteisymmärrykseen ja pian olimmekin saman pöydän ympärillä miettimässä mahdollisia tuotteita. Ensimmäinen tarve oli säilytyslokeroiden avaimenperille, jotka olivat muoviset ja hieman jo parhaat päivänsä nähneet. Teimme yhden malliversion Messukeskukselle nähtäväksi ja sehän oli menestys. Seuraavana päivänä tuli tilaus kaikkien avaimenperien uusimisesta.

Tuotteet valmistuivat parissa päivässä ja ne toimitettiin nopealla aikataululla asiakkaalle. Eikä aikaakaan kun avaimenperät olivat jo roikkumassa luonnollisessa ympäristössään.

Kuva: Messukeskus

Valmistamiemme puisten avaimenperien edut muovisiin verrattuna ovat selkeät. Ensinnäkin tuotteet on valmistettu kotimaisesta sertifioidusta koivuvanerista. Koivut tulevat etelä-savosta, josta Koskisen Oy tekee niistä huippulaadukasta vaneria, joka sitten toimitetaan meidän pajallemme, jossa leikkaamme ja kaiverramme niihin halutun muodon ja kuvion. Tämän jälkeen tuotteet vielä viimeistellään tarpeen mukaan ja toimitetaan suoraan asiakkaalle.

Seuraava selkeä etu on ekologisuus; tuotteet ovat puuta. Puun lämmin ja luonnollinen tunne antaa avaimenperille myös ylellisen tunteen. Samaa ei voi sanoa muovista.

Kolmantena etuna tuotteissa on niiden ulkonäkö ja tuntuma, johon aiemmin jo viittasin. Avaimenperät näyttävät hyvältä ja arvokkaalta. Niitä haluaa tutkia lähemmin ja niiden samettista pintaa haluaa kosketella. Lisäksi niiden tuoksu on vertaansa vailla.

Tämä oli ensimmäinen, mutta haluan uskoa että ei viimeinen, tilaus Messukeskukselta, joka otti taas askeleen lähemmäs parempaa huomista. Muovi korvattiin kotimaisella koivulla.

Helsingin Messukeskus on Suomen suurin ja monipuolisin tapahtumapaikka ja Messukeskus onkin vastuullisen tapahtumajärjestämisen edelläkävijä niin Suomessa kuin globaalistikin. Messukeskus edellyttää vastuullisuutta ja ympäristöjärjestelmään sitoutumista myös kaikilta kumppaneiltaan.

Helsingin Messukeskus