asiakaspalvelu@olenloistava.fi
www.olenloistava.fi

palaute

Miksi olemme olemassa?

Me kaikki tiedämme, että heijastimia kannattaa käyttää. Pimeys iskee Suomessa joka syksy ja kestää pitkälle kevääseen. Erityisesti ennen lumen tuloa tiet ovat todella pimeitä. Puusta pudonneet lehdet ja tummat tiet estävät katuvalojen loisteen heijastumista taivaalle. Tummiin pukeutuvat suomalaiset sulautuvat pimeyteen.

Siitä huolimatta aikuiset ihmiset kulkevat ilman heijastimia. Tilastojen mukaan vain joka toinen suomalainen käyttää heijastinta, vaikka heijastimen kanssa näkyvyys seitsenkertaistuu (Liikenneturva.fi). Onko tuttua laittaa heijastin koiralle, mutta ei itselle?

Oletko joskus ehkä kironnut työmatkaa ajaessa tummanpuhuvia hahmoja, joita on hankala havaita ennen kuin ne ovat jo liian lähellä. Ja silti kulkenut itsekin ilman heijastimia.

Miksi kuljemme ilman heijastimia? Ovatko ne liian epätyylikkäitä? Eivätkö ne istu asuun? Ovatko ne rumia? Olemmeko tosiaan näin pinnallisia? Johtuuko se siitä?

Ehkä. Emme tiedä itsekään miksi emme ole käyttäneet heijastimia.

Päätimme jatkossa toimia toisin. Haluamme näkyä. Loppujen lopuksi ei ole väliä, miksi emme nyt käytä heijastinta. Vain sillä on väliä, että tulevaisuudessa käytämme.

Olet loistava. Päätä näkyä.